ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15% ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΔΗ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

ΑΡΩΝΙΑ



 
Τα μούρα Aronia (Aronia Melanocarpa) , γνωστά και ως chokeberries, λόγω της στυφής τους γεύσης, είναι τρία είδη φυλλοβόλων θάμνων της οικογένειας Rosaceae, που ενδημούν στα βραχώδη όρη της Βόρειας Αμερικής και στα δάση του Καναδά. Ήταν μέρος της βασικής διατροφής των ιθαγενών της Αμερικής, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία από τα κρυολογήματα, τον πυρετό και τους πόνους στο στομάχι.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια τεράστια αύξηση του ενδιαφέροντος για το μουρο aronia, ύστερα από τα νέα ευρήματα που φέρνει στο φως η επιστημονική έρευνα. Η ιδιαίτερη συμβολή αυτού του καρπού στην ανθρώπινη υγεία επιβεβαιώνεται. Το aronia έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. ( Η σημασία των αντιοξειδωτικών στη διατήρηση της υγείας και την καταπολέμηση των ασθενειών είναι γνωστή).

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκουρόχρωμοι καρποί προσφέρουν το υψηλότερο ποσοστό θρεπτικών συστατικών από όλα τα φρούτα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σκούρο χρώμα συνδέεται με την υψηλή περιεκτικότητα του φυτού σε ανθοκυανίνες, φυσικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Από την άποψη αυτή, το μαύρο μούρο Aronia είναι όντως το πιο σκούρο και προσφέρει περισσότερα θρεπτικά συστατικά ακόμα και από τα βατόμουρα και τα τα βακκίνια. Ανάλυση των ανθοκυανινών στα chokeberries εντόπισε τα ακόλουθα χημικά στοιχεία: θυανηδην-3-γαλακτοσιδάση, επικατεχίνη, καφεϊκό οξύ, κερκετίνη, δελφινιδίνη, πετουνιδινο, πελαργονιδίνη, πεονιδινο, μαλβιδινο. Όλα αυτά, εκτός από το καφεϊκό οξύ ανήκουν στην κατηγορία των φλαβονοειδών φαινολικών αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό στην μάχη του ενάντια στους ιούς, καθώς και σε διάφορα είδη των αλλεργιών.

Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τη διαδικασία της γήρανσης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται στο σώμα μας. Η ανθοκυανίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και υποβοηθά την αποκατάσταση και την ανάπλαση των κυττάρων. Τα μούρα αυτά εχουν ακόμη πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C όσο και C3G. Το C3G βρίσκεται στα σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά, και βοηθά επίσης στην ανάπλαση των κατεστραμμένων κυττάρων. Η επιστήμη της σύγχρονης διαιτολογίας αναγνωρίζει την ευεργετική επίδραση που έχουν τα μούρα aronia στον οργανισμό και εξετάζει τα οφέλη που έχει η συχνή κατανάλωση τους σε θέματα υγείας όπως η δίατήρηση του βάρους, η αποτοξίνωση του οργανισμού , η πρόληψη του διαβήτη, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η βελτίωση των νοητικών λειτουργιών όπως η συγκέντρωση και η μνήμη, η διατήρηση της χολιστερίνης και της αρτηριακής πίεσης στα φυσιολογικά επίπεδα και η προστασία από τις καρδιακές παθήσεις τον καρκίνο.

Τιμή Συσκευασίας : 2 ευρώ (100 γρ.)